Nou numitul agent guvernamental Radu Canțăr a introdus tardiv o acțiune la Tribunalul UE prin care cerea anularea unei decizii de corecție a Comisiei Europene. Astfel, in urma aceste actiuni, tara noastra aproximativ 100 de milioane de euro, fonduri europene pe agricultură.

Ministerul Afacerilor Externe a întârziat peste termenul legal să trimită la Comisia Europeană o contestație prin care cerea anularea unei corecții financiare de 80 de milioane de euro, imputate României din cauza unor nereguli la fondurile europene din Programul Național de Dezvoltare Rurală.

România a depus prea târziu contestația pentru aplicarea corecțiilor financiare Concret, Comisia Europeană a decis, în 13 iunie 2018, să aplice României corecții financiare pentru o serie de nereguli la proiecte europene derulate prin programul de agricultură și dezvoltarea satelor. Două luni, adică până pe 24 august, România avea termen să conteste corecțiile financiare, dar abia în 7 septembrie 2018, Guvernul Dăncilă, prin agentul guvernamental la Curtea de Justiție a UE, Radu Canțăr, a contestat corecții financiare de 80 de milioane de euro aplicate de Comisie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here