Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat miercuri, ca astazi a fost aprobata de catre Guvern o Ordonanță de Urgență care prevede acordarea unui stimulent de 1500 de lei pentru parintii care revin la lucru mai devreme de varsta de sase luni a copilului.

”Astazi, Guvernul a aprobat o OUG prin care se acorda parintilor aflati in concediul de crestere a copilului un stimulent de 1500 de lei, daca acestia aleg sa se intoarca la munca pana la implinirea varstei de sase luni a copilului.

Aceasta este o masura activa care incurajeaza intoarcerea la munca si, de asemene, contribuie la cresterea veniturilor parintilor, scade riscul deprofesionalizarii si asigura o forta de munca necesara, in momentul de fata, la nivelul angajatorului. Practic, noile prevederi incluse in acest proiect sunt urmataiorele: se acorda un stimulent de 1500 de lei, in schimbul stimulentului de 650 de lei, daca parintii aleg sa se intoarca la munca mai devereme de implinirea varstei de sase luni a copilului sau varsta de 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu dizabilitati. Se mentine stimulentul de 650 de lei pentru parintii care revin in activitete pana la implinirea varstei de 2 ani ai copilului. In aceasta masura se ia in calcul si perioada daca parintii s-au aflat in somaj tehnic”, a declarat Raluca Turcan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here