Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a anunțat luni, după ședința de guvern, că proiectul de lege privind instituirea unor măsuri de sănătate publică în situaţii de risc epidemiologic şi biologic a fost aprobat și trimis catre  Parlament, in regim de urgenta.

”Astăzi trebuie să dezbatem şi să aprobăm acest proiect de lege, îl vom transmite la Parlament, voi solicita Parlamentului dezbaterea în procedură de urgenţă, astfel încât cât mai repede posibil să restituim baza legală în urma deciziei Curţii Constituţionale care să ne permită să putem să combatem eficient şi să avem la dispoziţie toate instrumentele pe care le au toate celelalte ţări”, a declarat Ludovic Orban.

“Proiectul de lege abordează problema mai general, nu doar pentru Covid, poate fi aplicat și în alte situații de risc biologic și epidemiologic. Proiectul începe cu mai multe definiții. Termenul ”carantina persoanelor” se va referi la persoane sănătoase. Termenul ”izolare” se va referi la persoanele bolnave sau infectate. Proiectul prevede, ca excepție, dacă e depășită capacitatea spitalelor, ca izolarea să poată fi făcută și la domiciliu.Prefecturile, la propunerea DSP, pot aproba caratinarea unor zone din județul lor. Nimeni nu ia decizia singur. Întotdeauna există și o implicare a direcției științifice, epidemiologi, medici”, a declarat Raed Arafat.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here