rabla

Înscrierile pentru noua ediție a programului Rabla pentru electrocasnice încep de azi, 19 noiembrie, ora 10.00, și se vor încheia joi, 25 noiembrie, potrivit site-ului oficial Rabla electrocasnice.ro.

Actualizare, 17 noiembrie 2021: Rabla Electrocasnice 2021 începe cu etapa înscrierii, din 19 noiembrie, iar etapele de oferire a voucherelor vor continua până în decembrie.

Știm: mulți dintre voi ne-ați întrebat imediat după terminarea primei ediții a Rabla Electrocasnice 2021 când va începe următoarea. Pe bună dreptate de altfel, căci autoritățile au anunțat de la bun început că vor mai organiza încă o sesiune de oferire a voucherelor Rabla Electrocasnice, în caz că fondurile alocate Programului Rabla Electrocasnice 2021 nu se epuizează în cadrul primei ediții. Și nu s-au epuizat.

Aproape jumătate din fondurile alocate Rabla Electrocasnice în 2021 sunt încă disponibile

Din cele 75 de milioane de lei aferente programului rabla electrocasnice în anul 2021, 34 de milioane de lei sunt încă disponibile și vor fi alocate unei noi ediții. Deși bugetul programului a fost epuizat integral prin generarea de vouchere în ediția din lunile mai-iunie, nu toate voucherele au și fost utilizate în termenul de valabilitate. O bună parte din ele au expirat, iar fondurile alocate lor s-au reîntors la bugetul programului.

Înscrierile pentru noua ediție a Rabla Electrocasnice vor începe chiar de la finalul lunii noiembrie 2021, conform declarațiile oficialilor.

Noul Președinte al Administrației pentru Mediu, precum și Ministrul Mediului – Tánczos Barna, au oferit mai multe detalii în cadrul unei conferințe de presă dedicată programelor derulate de către Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.

Ediția a doua a Rabla Electrocasnice 2021: înscrieri în noiembrie, valorificare a voucherelor în decembrie

Așadar, aproape jumătate din fondurile alocate Rabla Electrocasnice sunt încă disponibile, pentru o nouă ediție – pe care o putem denumi „de sărbători”, căci are loc chiar în luna decembrie.

Înscrierile vor începe chiar la finalul lunii noiembrie, iar aceasta reprezintă o etapă esențială dacă vrei să beneficiezi de voucherele în valoare de până la 500 de lei. Ca să le poți obține, trebuie mai întâi să te înscrii în platforma online a AFM dedicată Programului Rabla Electrocasnice.

Acesta este calendarul zugrăvit de responsabilii programului, însă pe baza experienței edițiilor anterioare, dorim să vă avertizăm că există și riscul apariției unor amânări.

La ediția de sărbători a Rabla Electrocasnice 2021 pot participa și cei deja înscriși

O întrebare legitimă a celor care s-au înscris pentru prima ediție Rabla Electrocasnice din acest an este dacă mai trebuie să urmeze, din nou, procesul de înscriere și acum.

O jurnalistă i-a adresat explicit o întrebare în acest sens Ministerului Mediului în cadrul conferinței de presă de astăzi, 4 noiembrie 2021, iar răspunsul a fost clar:

  • cei deja înscriși în sesiunea din primăvară-vară pot participa și la sesiunea din noiembrie-decembrie, fără a se mai înscrie din nou (vor folosi conturile deja create);
  • persoanele care nu sunt deja înscrise în aplicația Rabla Electrocasnice, o vor putea face la finalul lunii noiembrie 2021, când demarează procesul de înscriere;
  • nu există vreo limitare pentru cei care au beneficiat deja de vouchere Rabla Electrocasnice în acest an; altfel spus, ei vor putea aplica din nou pentru vouchere Rabla Electrocasnice și în decembrie 2021.

Vom reveni cu detalii despre orarul complet, pe etape, al acestei sesiuni Rabla Electrocasnice, imediat cum informațiile vor deveni publice.

Valoarea voucherelor rămâne aceeași în ediția Rabla Electrocasnice din decembrie 2021

Atât valoarea voucherelor Rabla Electrocasnice, cât și categoriile de produse pentru care vor fi acordate sunt aceleași precum în ediția anterioară. Până și criteriile de eligibilitate ale produselor rămân identice, cu o excepție importantă. Sunt acceptate acum și televizoare clasa G, ceea ce face din Programul Rabla Electrocasnice unul extrem de popular.

Știm că televizoarele au fost printre cele mai dorite echipamente din cadrul etapei I a Rabla Electrocasnice 2021 și ne așteptăm ca interesul pentru ele să fie unul și mai crescut acum, din moment ce vor fi eligibile mult mai multe modele.

Rabla Electrocasnice pentru televizoare probabil se va desfășura în a doua etapă din cadrul acestei noi ediții.

Față de ediția din mai-iunie, acum vom avea parte doar de o săptămână alocată fiecărei din cele 3 etape de generare a voucherelor (probabil în ideea ca întreaga ediție să se termine până la finalul acestui an).

Așadar, estimarea noastră este că desfășurarea Rabla Electrocasnice ediția II din 2021 va fi cel mai probabil următoarea:

  • o săptămână pentru înscrierea doritorilor (care nu au deja cont în aplicația Rabla Electrocasnice) – la final de noiembrie;
  • etapa I de generarea a voucherelor, pentru aparate frigorifice, mașini de spălat rufe și de spălat vase – la început de decembrie;
  • etapa a II-a de obținere a voucherelor aferente televizoarelor, laptopurilor și tabletelor;
  • etapa a III-a prin care poți beneficia de vouchere, în cazul: aspiratoarelor, uscătoarelor de rufe și aparatelor de aer condiționat – până la finalul anului.

Rămâne să confirmăm această succesiune, precum și datele exacte pentru desfășurarea Rabla Electrocasnice în noiembrie și decembrie 2021.

 

Vom reveni cu detalii complete în cursul zilelor următoare, atât în privința modalității de înscriere în aplicația Rabla Electrocasnice, cât și cu detalierea tuturor pașilor pentru a intra în posesia voucherelor.

Urmăriți Cronica Olteniei și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.