Președintele Klaus Iohannis a primit distincția ‘Light Unto the Nations’

0

Președintele României a primit luni, 5 iunie a.c., la Washington, distincția ‘Light Unto the Nations’, cel mai prestigios premiu acordat de către Comitetul Evreiesc American (American Jewish Committee — AJC) șefilor de stat care s-au remarcat, de-a lungul timpului, prin promovarea valorilor democratice.

Ceremonia s-a desfăsurat în cadrul Forumului Global al AJC, care are loc în capitala Statelor Unite ale Americii în perioada 4-6 iunie, cu peste 3.000 de participanți din peste 70 de state. Forumul Global al AJC este cea mai mare întrunire a unei organizații evreiești la nivel mondial, la care participă șefi de state, de guverne, ministri ai afacerilor externe, precum și reprezentanți ai Congresului SUA și ai instituțiilor federale.

Distincția i-a fost decernată Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, pentru rolul său decisiv în consolidarea democrației și statului de drept, pentru eforturile sale susținute în combaterea antisemitismului si pentru întărirea relațiilor țării noastre cu SUA și Israel. Premiul a fos înmânat Presedintelui României de către Allen J. Reich, membru al Consiliului Executiv al AJC. Acesta a subliniat, în numele organizației, că șeful statului român a urmărit continuu ,,o viziune tenace pentru o lume mai justă și mai armonioasă’, fiind o voce a claritătii morale. A amintit de protestele anti-coruptie din România de la începutul anului curent, arătând că Presedintele Klaus Iohannis s-a poziționat ,,de partea dreaptă a istoriei, impunându-se pentru statul de drept, democratie, libertate și transparență. (…). Bucureștiul a ridicat atunci standardele morale’.

Președintele României a subliniat faptul că acest premiu îl responsabilizează și îl angajează suplimentar în efortul de a întări justiția, democrația, statul de drept, atât pentru România, dar și pentru regiune și la nivel mondial.

Sursa foto: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here