Prefectul județului Vâlcea, domnul Florian Marin, informează asupra gradului de implementare a Programului pentru școli al României, în luna mai 2018, desfășurat și la nivelul județului Vâlcea pentru anul școlar 2017-2018.

În baza contractului de furnizare nr. 12952/1870/28.09.2017 privind achiziționarea și distribuția produselor lactate și de panificație pentru elevii din învățământul primar și gimnazial de stat și privat, precum și pentru copiii preșcolari din grădinițele de stat și private cu program normal de 4 ore și a actelor adiționale emise ulterior,  elevii și  preșcolarii din județul Vâlcea au beneficiat, în luna mai, de produse lactate și de panificați, numărul de beneficiari fiind de 32.952.

Direcția de Sănătate Publică Vâlcea, în baza competențelor stabilite prin HG nr.640/2017, prin compartimentul de resort, a dispus verificarea spațiilor  de depozitare a produselor lactate și de panificație distribuite în cadrul programului, monitorizarea temperaturii în spațiile frigorifice și asigurarea apei potabile în unitățile școlare din județul Vâlcea.

În cursul lunii mai 2018   au fost verificate următoarele unități școlare:

Măsurile educative care însoțesc distribuția laptelui și produselor lactate,  se desfășoară în cadrul atelierelor tematice Drumul laptelui și Laptele -un aliment sănătos, Consiliul Județean Vâlce a fiind furnizorul către  Inspectoratul Școlar  Vâlcea a rechizitelor școlare  necesare derulării  acestor măsuri.

Școala gimnazială Galicea, Grădinița cu Program normal Lizuca Rm. Vâl cea, Școala gimnazială nr.5 Rm. Vâlcea, Grădinița cu Program normal Ostroveni nr.1 R. Vâlcea, Colegiul Național Alexandru Lahovari Rm. V âlcea, Școala gimnazială Câineni, Școala gimnazială Stoenești,  Grădinița cu Program normal Stoenești, Școala gimnazială Bunești.

Nu au fost constatate deficiențe și s-au făcut recomandări privind respectarea  legislației sanitare în vigoare în unitățile controlate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here