PNL Dolj: Ștefan Mitrani și echipa sa vor schimba fața localității Unirea

PNL Dolj: Ștefan Mitrani și echipa sa vor schimba fața localității Unirea

pnl doljȘtefan Mitrani, cadidatul Partidului National Liberal pentru Primăria Unirea, si echipa pentru Consiliului Local si Consiliul Judetean, au mers, miercuri, 1 iunie, prin localitate, unde s-au întâlnit și au discutat cu cetățenii.

Alături de simpatizanți și colegii de la Unirea, s-au aflat și candidații pentru Consiliul Județean Dolj, Daniel Drîgnei, Laurențiu Ivanovici, Cosmin Călin, Viorel Ciuciulete, Dorin Mărgărit, Laurențiu Bobeică, Adinel Ilinca, Ovidiu Anghel și George Arsene. Echipa a fost întregită de senatorul Mario Ovidiu Oprea și presedintele PNL Dolj, prof. Univ. Dr. Nicolae Giugea, candidat la presedintia Consiliului Județean Dolj.

De 16 ani, comună Unirea este condusă de PSD, iar județul Dolj de 26. Cu toate acestea, spre deosebire de localitățile învecinate, în comună condițiile lasă de dorit. Cetățenii de aici nu au apă curentă, canalizare sau asfalt, adică un minimum de condiții pentru un trai în secolul 21. Mai mult, un raport al Curții de Conturi a scos la inveală o serie de nereguli ale actualei conduceri, de la bani cheltuiți ilegal până la acordarea de prime ilegale pentru angajații primăriei.

‘A venit timpul să se termine cu nepăsarea și incompetența. Aveți o comună bogată și, cu toate acestea, sunteți mai slab dezvoltați decât alții. Ștefan Mitrani și echipa sa vor schimba fața localității. Acești oameni gospodari vin la primărie cu un program bine pus la punct, pe care noi, consilierii județeni, îl vom sprijini pentru a se realiza. Numai împreună putem reuși, așa că, pe 5 iunie, când veți merge la vot, puneți ștampila pe PNL’, a declarat candidatul PNL, prof. univ. dr. Nicolae Giugea, pe listele Consiliului Judetean Dolj.

Echipa PNL Unirea vrea să dezvolte comunitatea în care trăiește. Un prim pas esențial este realizarea de condiții decente de trai. Pentru aceasta se vor demara proiecte cu bani europeni privind introducerea de canalizare pe străzile comunei. Va urma, așa cum este firesc, după finalizarea lucrărilor de canalizare, și racordarea gospodăriilor la alimentarea cu apă și apoi asfaltarea străzilor. ‘Ne-am săturat să vedem tinerii din Unirea cum pleacă în alte localități sau peste hotare în căutarea unui trai mai bun. Împreună cu viitorul primar Ștefan Mitrani, putem dezvolta comună, astfel încât fii satului să revină acasă. De aceea, pe lângă condiții decente de trai, vom sprijini tinerii pentru dezvoltarea activităților agricole și legumicole. Avem pământ roditor, care trebuie exploatat. Pentru asta, candidatul nostru își dorește înființarea unui birou de consultanță pentru accesarea de fonduri europene și pentru organizarea producătorilor agricoli în asociații de producători, pentru a putea desface marfa și în marile magazine din țară. În plus, primăria va sprijini inițiativele oamenilor de afaceri de A crea locuri de muncă în comună prin acordarea de facilități fiscale’, a declarat Laurentiu Ivanovici, candidat din partea PNL pe listele de consilieri judeteni.

Planurile echipei PNL nu se opresc aici. Cetățeanul va fi în centrul administratiei si se va tine cont de problemele lui, iar angajații primăriei care nu vor da dovadă de respect și transparență vor fi sancționați. ‘Voi ține cont de părerile cetățenilor, de aceea îmi propun ca toate ședințele Consiliului Local să se țină în Căminul Cultural, astfel toți cetățenii care doresc vor putea participa. Este dreptul lor să știe cum se cheltuie banul public. În plus, mi-am propus ca pe lângă audiențele programate, să organizez întâlniri o dată pe lună cu cetățenii în vârstă pentru a discuta despre problemele de interes local apărute în comună și să căutăm soluții pentru rezolvarea lor. De asemenea, aceeași atitudine o voi cere și angajaților primăriei, care sunt plătiți din banul public pentru a fi în slujba cetățeanului’, a dăugat Ștefan Mitrani.

Educația copiilor este cea mai sigură investiție pentru viitor. De aceea, împreună cu echipa de consilieri PNL se vor face toate demersurile pentru pentru creșterea rezultatelor școlare, pentru a le oferi meditații la materiile școlare de bază pe timpul vacanțelor. Se va da o altă utilitate Căminului Cultural și se va avea în vedere înființarea unui ansamblu artistic condus de profesori de specialitate atât pentru copii, cât si pentru tineri talentati.

‘Și siguranța cetățeanului va fi o prioritate pentru echipa PNL. Pentru rezolvarea conflictelor ce au loc între ciobani și fermieri în perioada de vegetație a culturilor se va interzice accesul turmelor de animale în câmp, iar ciobanii vor fi ajutați să își găsească teren de pășunat pe raza altor localități. Tot în acest sens, se vor întocmi contracte cu jandarmeria și firme de pază și nu vom tolera distrugerea culturilor agricole’, a dat asigurări liberalul Laurențiu Bobeică, candidat PNL pentru Consiliul Județean Dolj.

Biroul de presă al PNL Dolj

Leave a Reply

Your email address will not be published.