Olt: Spaga pentru un post de asistent medical in Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina

0

Procurori ai secţiei de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, desemnaţi să instrumenteze cauze având ca obiect infracţiuni de corupţie, cu sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul IPJ Olt – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, Serviciul Criminalistic şi, respectiv, lucrători de poliţie din cadrul Brigăzii Operaţiuni Speciale Craiova, au procedat la reţinerea unui bărbat, în vârstă de 34 de ani, din oraşul Caracal, jud. Olt, în timp ce primea suma de 1000 lei, ca urmare a săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă prev. de art. 291 Cp.

Din probele administrate până în prezent rezultă că, în cursul lunii aprilie 2019 denunţătorul N.M. din localitatea Fărcaşele, jud. Olt, i-a remis inculpatului N.M. sumele de 500 euro şi 1000 lei, în vederea facilitării angajării fiicei sale, pe un post de asistent medical în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina.

În schimbul sumelor de bani menţionate, inculpatul i-a predat denunţătorului două seturi de subiecte ce urmau a fi extrase la proba scrisă, respectiv proba orală, a concursului pentru ocuparea unui post vacant de asistent medical.

În seara zilei de 02.06.2019, denunţătorul a fost contactat de către inculpat, cerându-i să se întâlnească a doua zi, pentru a-i remite o altă sumă de bani, respectiv 1000 lei, inculpatul fiind surprins, în flagrant, la data de 03.06.2019, în timp ce primea banii de la martorul-denunţător.

În cursul zilei de astăzi, urmează ca inculpatul să fie prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Olt, cu propunere de arestare preventivă.

Precizăm că punerea sub învinuire a unei persoane suspecte sau punerea în mişcare a acţiunii penale pentru o persoană inculpată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot în nicio situaţie să înfrângă principiului prezumţiei de nevinovăţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here