iohannis, guvern, schimbare

In urma cu o zi, liderul PRO Romania Victor Ponta spunea ca este nevoie de o revizuire profunda a Constitutiei Romaniei pentru a elimina blocajele si crizele politice si pentru a adapta Legea Fundamentala la noile realitati sociale! Ultima data cand am revizuit Constitutia a fost in 2003 – de atunci Romania s-a schimbat si am acumulat toti experiente ( pozitive si negative). Este o greseala sa ne limitam doar la modificarile rezultate din Referendumul din 26 Mai.

Klaus Iohannis nu este de acord cu  propunerea lui Victor Ponta, de a se face o revizuire mai largă a Constituţiei, odată cu transpunerea în legislaţie a rezultatului referendumului din 26 mai.

“Nu este neaparat de dorit sa mergem pe o revizuire larga a Constitutiei in aceasta configuratie. Avem un rezultat al referendumului care trebuie pus in aplicare. Reviunea ampla se poate discuta ulterior. În acest moment, după părerea mea, condiile pentru o ampla revizuire a Constitutiei nu sunt date. Referendumul pentru revizuirea Constitutiei trebuie organizat cand se poate. Cu cat mai repede, cu atat mai bine. Ar fi cel putin ciudat sa se organizez referendumul intre alegeri. Romani nu cred ca agreeaza sa vina la vot de patru ori. Nu cred ca e o problema ca referendumul sa fie suprapus peste alte alegeri. Nu este obligatoriu pe prezidentiale, putem sa venim la fel de bine pe locale sau chiar parlamentare”,  a declarat preşedintele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here