Olt: Peste 100 de copii, in vizita la Baza Militara Deveselu

Olt: Peste 100 de copii, in vizita la Baza Militara Deveselu

Peste 100 de copii din judetul Olt au vizitat Baza Militara Deveselu. Micutii au fost intampinatii de Marinarii U.S. Navy din Facilitatea de Suport Naval Deveselu și soldații romani.

Atât armata americană, cât și militarii români au oferit o gamă largă de expozitii și demonstrații statice pentru toți copiii , unde sute de copii s-au urcat si au coborat din camioanele de pompieri și din vehiculele de urgență. Au pornit sirenele mașinilor de patrulare și s-au simțit ca spioni internaționali cand atingeau monitoarele din interiorul masinilor utilitare. “Cel mai important motiv pentru care avem copiii aici de Ziua Copilului este ca vrem sa se distreze si sa se simta apreciati.” A spus capitanul Charlos Washington, ofiterul comandant al NSF Deveselu, Olt. Aici, copii au putut sa vada cum parintii sprijina militari romanii, misiunea NATO si cum acestia intereactioneaza cu Marina noastra din S.U.A.

Copiii văd atât militarii români, cât și armata americană, împreună ca o echipă care construiește camaraderie, asta produce naționalismul copiilor pentru a se alatura armatei noastre, sau de a se alătura eforturilor noastre. Ne place să avem copii aici și vrem să îi învățăm și să-i lăsăm să învețe câteva lucruri.” Razvan Bratulescu, comandorul Bazei Militare 99 Deveselu, Olt,  a participat si el la festivitatile ce au avut loc in baza sa.
“Este destul de impresionant sa vad toti copiii alergand si bucurandu-se. Toata lumea de aici are o dispozitie foarte buna. Totul functioneaza asa cum am planuit,” a spus colonelul Razvan Bratulescu, Comandantul Bazei Militare Romane 99. “Este important sa le aratam copiilor nostri ce facem si care este rolul nostru in acest sistem militar. Ii invata sa se inroleze in armata si sa isi ajute natiunea sau sa aiba respect pentru militarii lor.”

NSF Deveselu este prima Facilitate Aegis Ashore Missile Defense pusa in functiune, care ofera sprijin pentru sistemul global de aparare antiracheta al NATO(BMD) Membrii serviciului NSFS Deveselu și angajații DOD servesc drept linie de securitate și logistică pentru comandamentul principal, Aegis Ashore Missile Defense System. Comanda Aegis consta intr-un radar de control al incendiilor, comanda asociata Aegis, set de comunicatii si control si depozit pentru modulele de lansare ce contin rachete de aparare SM-3.

Leave a Reply

Your email address will not be published.