Olt: Amenzi de peste 26.000 lei aplicate de Poliția Locală Slatina

0

Efectivele Serviciului Public Poliția Locală Slatina din subordinea Consiliului Local al municipiului Slatina continuă să desfășoare pe raza orașului activităţi ce au ca obiectiv principal asigurarea ordinii şi liniştii publice, combaterea fenomenului de cerşetorie, a comerţului stradal neautorizat, asigurarea unui climat de siguranţă civică precum şi menţinerea unui aspect civilizat al arterelor pietonale şi al pieţelor din municipiu.

Astfel, în perioada 1-13 septembrie, efectivele Poliției Locale Slatina au aplicat 74 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 26.400 lei. Cele mai numeroase amenzi au fost aplicate ca urmare a încălcării prevederilor OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice – 61 amenzi în valoare totală de 14.500 lei, după cum urmează: opriri neregulamentare – 39 sancțiuni aplicate, acces interzis – 7, staționare interzisă – 6, pietoni și bicicliști care au traversat prin locuri nepermise – 4, conducători de vehicule cu tracțiune animală – 4, încălcari ale normelor legale privind circulația vehiculelor cu masă autorizată de peste 3,5 tone pe drumurile din municipiul Slatina (lipsă autorizație specială de transport) – 2.

De asemenea, au mai fost aplicate 8 sancțiuni pentru nerespectarea H.C.L. nr. 490/2014 referitoare la stabilirea de contravenţii şi aplicare sancţiuni pe raza municipiului Slatina în sumă de 1.300 lei, 4 sancțiuni contravenționale la Legea nr. 61/1991 privind încălcarea ordinii și liniștii publice în cuantum de 600 lei, precum și 1 amendă pentru nerespectarea disciplinei în construcții (executarea lucrărilor de constucții fără autorizatie de constucție) în valoare de 10.000 lei. De menționat că, în aceeași perioadă de timp, au fost preluate 101 apeluri de intervenție la numărul de telefon al Poliției Locale Slatina – 954. De menționat, totodată, că efectivele Poliției Locale Slatina s-au autosesizat în 61 de situații datorită sistemului de monitorizare video a orașului.

Evenimente unde s-a intervenit împreună cu alte forțe:

În intervalul menționat au fost efectuate și un număr de 6 acțiuni de control privind modul de executare al lucrărilor de construcţii, respectarea autorizaţiei de construire, a proiectului tehnic avizat și existenta autorizației de construire pentru construcțiile nou înființate, în următoarele locații: str. Milcovului, str. Văilor, str. Arcului , str. Mânăstirii.

În data de 08 septembrie, în urma unor acţiuni desfăşurate pe străzile Garoafelor, Crinului şi Zambilelor în colaborare cu salariaţi din cadrul Direcţiei Adminitsraţia Străzilor şi Iluminatului Public în vederea depistării persoanelor care în mod ilegal se branşează la sistemul de iluminat public al municipiului Slatina, au fost depistate mai multe gospodării în incinta cărora se utiliza curent electric preluat ilegal din sistemul de iluminat public. Cablurile folosite pentru a sustrage curent electric au fost ridicate şi depozitate la sediul Poliţiei Locale. (v. Foto ataşate)

Acțiuni ce urmează a se desfășura în această săptămână:

  1. Compartimentul Ordine Publică

Luni & Marți – acţiuni privind activitatea de amplasare de mijloace publicitare pe domeniul public; verificarea existenţei contractelor pentru utilizarea temporară a domeniului public; acţiuni privind nerespectarea normelor legale privind convieţuirea social.

Miercuri & Joi – acţiuni privind nerespectarea normelor legale privind salubrizarea municipiului. Verificări – existenţa contractelor încheiate cu operatorul autorizat S.C. Salubris S.A. atât la agenți economici (miercuri ) – str. Textilistului, str. Depozitelor, str. Constructorului, cât și la persoane fizice (joi) în următoarele locații: str. Cireașov, str. Aleea Castanilor, str. Aleea Infrățirii, str. Drăgănești, str. Popa Șapcă, str. Jianu.

Sâmbătă & Duminică acţiuni privind depistarea personelor fizice care exercită activităţi de comert în zonele publice ale municipiului fără achitarea taxelor zilnice şi fără a deţine autorizaţie de funcţionare. Totodată, pe linia disciplinei în construcții se vor realiza acțiuni de control pentru verificarea modului de executare al lucrărilor de construcţii, respectarea autorizaţiei de construire, precum şi a proiectului tehnic avizat, analizând si punerea în practică a măsurilor dispuse anterior.

  1. Compartimentul Rutier

Zilnic – acţiuni privind fluidizare trafic pe principalele artere ale municipiului Slatina;

Miercuri – acţiuni privind depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele legale privind accesul interzis pe anumite sectoare de drum;

Joi – Vineri, Sâmbătă acţiuni privind depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele legale privind oprirea, staţionarea și parcarea autovehiculelor în zonele Zahana (str. Primăverii, str. Crișan), Piața Gării, str. Artileriei, str. Ec. Teodoroiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here