Premierul Nicolae Ciuca a declarat, vineri, la Maramures, ca nu se pune problema sa nu se asigure majorarea pensiilor cu 15%, asa cu s-a propus la nivel de coalitie si la nivel de Guvern.

”Datorita acelui procent de 9,4% – nu se pune problema sa nu asiguram cresterea pensiilor, asa acum ne-am propus la nivel de coalitie si la nivel de Guvern. Ceresterile de pensii despre care am vorbit si despre care face vorbire, intra in acea anvelopa asigurata printr-un procent de 15%% . Stiu ca sunt discutii de modalitate in care se va aplica, dar vreu sa fac o precizare cat se poate de clara. Nu cered ca este un subiect pe care sa ne angajam intr-o disputa politica, aici este nevoie de o solutie, o solutie responsabila legata de modul in care asiguram oamenilor cresterea venitului , asfel incat sa compensam impactul, efectele pe care le cauzeaza inflatia, iar aceasta solutie trebuie sa fie una legala , una care sa fie posiblila, si sustenabila. Nu cred ca va castiga din aceasta disputa, joc al declaratiilor, nici PNL , nici PSD. Nu suntem la guvernare sa gasim solutii pentru un electorat sau pentru altul, suntem la gunernare sa gasim solutii pentru cetatenii Romaniei”, a declarat premierul Nicolae Ciuca.

Pensiile militare nu sunt pensii speciale

„În ceea ce privește pensiile militare, am discutat acest subiect, inclusiv cu reprezentanții Comisiei care au fost într-o vizită la București, și am discutat pe marginea raportului pe care l-a prezentat Banca Mondială, în cuprinsul căruia este scris foarte clar că pensiile militare nu intră la capitolul de pensii speciale și intră la capitolul pensii de serviciu”, a spus premierul Nicolae Ciucă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.