A murit actorul Sebastian Papaiani

0

S-a stins o alta stea a cinematografiei romanesti, actorul Sebastian Papaiani a decedat marți, la vârsta de 80 de ani. Actorul a suferit în luna mai un accident vascular cerebral, fiind internat la Spitalul Universitar de Urgență București.

Sebastian Papaiani a jucat în peste 60 de filme, pe ecran, în alte zeci de roluri în teatru, dar şi în telenovele, şi a fost partener ai unora dintre cei mai mari actori ai scenei şi ecranului: Toma Caragiu, Amza Pellea, Dem Rădulescu, Jean Constantin, Colea Răutu, Ion Besoiu.

Sebastian Papaiani s-a născut pe 25 august 1936, la Piteşti (Argeş). A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică în 1960 şi în 1963 a debutat în comedia regizorului Geo Zaizescu “Un surâs în plină vară”, unde s-a făcut remarcat atât de critici, cât şi de public. Memorabile sunt rolurile sale plutonier Căpşună din seria de televiziune “B.D.”, Alecu din “Astă seară dansăm în familie”, Păcală, Pompei, din “Toamna bobocilor”, şi mai ales Ieremia din serialul de aventuri “Toate pânzele sus”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here