Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat marţi, că varianta Delta afectează într-o măsură mai mare tinerii şi copiii.

”Stim că pandemia cu varianta Delta afectează într-o măsură mai mare tinerii şi copiii, am solicitat unităţilor sanitare şi Direcţiilor de sănătate publică numărul maxim de paturi disponibile destinate îngrijirii copiilor. Până acum avem centralizate şi disponibile aproximativ 340 de paturi de terapie intensivă pentru adulţi, aşa cum arată raportarea de la CNCCI de astăzi, de la ora 10,00, iar Direcţiile de sănătate publică au raportat că pot pune la dispoziţie un număr maxim de 110 paturi de terapie intensivă copii şi pot creşte numărul de paturi destinate tratamentului copiilor cu infecţie COVID până la 1.600. Aceasta este situaţia de acum. Este important de menţionat, copiii infectaţi cu COVID pot fi trataţi şi în secţiile de adulţi”, a declarat ministrul Sanatatii.

Urmăriți Cronica Olteniei și pe Google News

1 COMENTARIU

  1. […] ”Stim că pandemia cu varianta Delta afectează într-o măsură mai mare tinerii şi copiii, am solicitat unităţilor sanitare şi Direcţiilor de sănătate publică numărul maxim de paturi disponibile destinate îngrijirii copiilor. Până acum avem centralizate şi disponibile aproximativ 340 de paturi de terapie intensivă pentru adulţi, aşa cum arată raportarea de la CNCCI de astăzi, de la ora 10,00, iar Direcţiile de sănătate publică au raportat că pot pune la dispoziţie un număr maxim de 110 paturi de terapie intensivă copii şi pot creşte numărul de paturi destinate tratamentului copiilor cu infecţie COVID până la 1.600. Aceasta este situaţia de acum. Este important de menţionat, copiii infectaţi cu COVID pot fi trataţi şi în secţiile de adulţi”, a declarat ministrul Sanatatii, potrivit publicatiei cronicaolteniei.ro […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.