Senatorul PSD, Mihai Fifor spune ca PNL va bloca legea salarizării unitare și orice lege prin care sunt crescute salariile și pensiile românilor, după cum a afirmat și șefa PNL, Alina Gorghiu. Potrivit acestuia, Guvernul PSD a lăsat o lege a salarizării negociată cu sindicatele și discutată inclusiv cu FMI, lege care ar fi dus la majorări la toate categoriile de bugetari.

”Comisiile reunite de Buget și Muncă din Parlament mai multe amendamente la Ordonanța 20/2016 care prevăd creșteri cu 15% a salariilor din Educație și Sănătate. Am susținut aceste prevederi pentru a îndrepta inechitățile introduse de Guvernul Zero. Inițiativa PSD NU este un cadou făcut personalului medical și din educație, ci este o măsură necesară pentru a folosi creșterea economică în scopul ridicării nivelul de trai al românilor.

Modificările aduse Ordonanței 20/2016 repară o parte din incompetența guvernări tehnocrate, dar trebuie făcut mai mult. Soluția pe termen lung este punerea în practică a legii salarizării unitare,  o lege blocată timp de un an de guvernul tehnocrat, pe care PSD o va pune în aplicare imediat ce revine la guvernare.

Doar prin creșterea salariilor, ca urmare a creșterii economice, îi vom convinge pe medici, pe profesori și pe românii din alte categorii bugetare să rămână acasă și să contribuie la dezvoltarea României. Trebuie ca acum, când România are creștere economică, să luăm astfel de măsuri și să ne păstrăm tinerii acasă”, a declarat senatorul Mihai Fifor, Președintele Consiliului Național al PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here