Mihai Fifor, ministrul Economiei: Autostrada Pitesti-Sibiu, unul dintre proiectele finantabile prin Fondul Suveran de Dezvoltare si Investitii

Mihai Fifor, ministrul Economiei:  Autostrada Pitesti-Sibiu, unul dintre proiectele finantabile prin Fondul Suveran de Dezvoltare si Investitii

 Autostrada Pitesti-Sibiu este unul dintre proiectele finantabile prin Fondul Suveran de Dezvoltare si Investitii, anunta ministrul Economiei, Mihai Fifor.

Fondul Suveran de Dezvoltare și Investi?ii va contribui la dezvoltarea de proiecte ce suscită un mare interes companiilor franceze. La prima sa întrevedere cu Michele Ramis, ambasadoarea Franței la București, ministrul Economiei, Mihai Fifor, a menționat unul dintre proiectele finanțabile prin FSDI: autostrada Pitești-Sibiu. Acest proiect de infrastructură este invocat de Renault-Dacia, pentru dezvoltarea producției de automobile.

Ministrul Economiei, Mihai Fifor, a transmis cu prioritate reprezentantei diplomației franceze că îngrijorările companiilor străine privind noile măsuri din programul de guvernare sunt nefundamentate.

‘Vă rog să comunicați mediului de afaceri francez că nu se va lua nicio măsură până ce nu se vor face studii de impact serioase și consultări publice riguroase cu patronatele și sindicatele’, a spus ministrul Economiei, Mihai Fifor.

Ambasadoarea Michele Ramis l-a felicitat pe ministru pentru ‘sănătatea și viabilitatea economiei României, care cunoaște o creștere favorabilă’. Companiile franceze sunt foarte interesate să coopereze și să participe la dezvoltarea societăților românești listate în Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții (FSDI), a spus diplomata franceză.

Ministrul Fifor a subliniat că de FSDI vor beneficia proiecte precum Autostrada Pitești-Sibiu, importantă pentru producătorul de automobile Dacia Renault.

‘Autostrada e o prioritate a guvernării noastre și se lucrează accelerat la proiectul de lege privind achizițiile speciale din infrastructură, energie și apărare. Autostrada e unul dintre proiectele finanțabile prin Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții’, a explicat demnitarul român. El a estimat că, după parcurgerea procedurilor de consultare publică și validarea de către Eurostat, proiectul de lege a FSDI va fi adoptat de Guvern și va intra în dezbatere parlamentară, la începutul lunii septembrie 2017.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.