Mai multe localitati mehedintene au fost afectate de ploile din luna iunie. Pagubele depasesc 13 milioane de lei. Vremea capricioasă a produs efecte în luna iunie, în cazul mai multor drumuri, poduri străzi din comunele: Malovăț. Voloiac, Ponoarele, Șimian, Ilovița, Balta, Cireșu, Devesel, Hinova, Prunișor, Șișești, municipiul Drobeta Turnu Severin, dar și în cazul a două obiective aflate în administrarea Consiliului Județean Mehedinți, care au nevoie de intervenții.

În acest sens, în urma evaluărilor realizate în teren, președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, împreună cu prefectul județului Mehedinți, Nicolae Drăghiea, au elaborat un proiect de Hotărâre de Guvern care a fost supus spre aprobare Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, în cadrul ședinței din această dimineață.

”Proiectul a fost aprobat de membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, îl voi semna astăzi împreună cu domnul prefect, urmând să îi transmitem în cel mai scurt timp Ministerului Dezvoltării și Administrației Publice. Astfel, solicităm ca din Fondul de intervenție aflat la dispoziția Guvernului să ni se atribuie suma de 13 milioane lei, bani necesari pentru reabilitarea elementelor de infrastructură afectate în urma producerii fenomenelor hidrometeorologice periculoase manifestate în perioadele 5-18 iunie 2019 și 23-24 iunie 2019 și sperăm să primim un răspuns pozitiv în cel mai scurt timp.”, a transmis președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here