Mehedinti: Măsuri luate la nivelul județului pentru prevenirea apariției focarelor de pesta porcină africană

0
pesta porcina,mehedinti, masuri

Prefectul Nicolae DRĂGHIEA a convocat din nou Centrul Local pentru Combaterea Bolilor Mehedinți, în vederea informării membrilor asupra evoluției pestei porcine africane în România, dar și a măsurilor luate la nivelul județului Mehedinți pentru prevenirea apariției focarelor de boală.

Conform afirmațiilor domnului Nicolae DRĂGHIEA, interesul său constă în luarea tuturor măsurilor preventive, întrucât instalarea primului focar de boală și măsurile de intervenție ar avea consecințe iremediabile asupra memoriei mehedințenilor puși în situația de a ucide porcii crescuți în gospodărie.

În aceeași notă, prefectul a solicitat reprezentanților fondurilor de vânătoare să supravegheze cu atenție circulația porcilor mistreți, având în vedere că în această perioadă aceștia încep să migreze după hrană spre culturile agricole.
Deși județul Mehedinți nu este afectat de această boală, prefectul județului reamintește fiecărui cetățean că doar respectarea măsurilor dispuse de autorități îi poate apăra de necazuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here