marian jean, marinescu

Eurodeputatul PNL Marian-Jean Marinescu sustine ca strategia digitală europeană este a doua mare prioritate a UE, care alături de Green Deal, va transforma radical economia europeană.

”Strategia digitală europeană este a doua mare prioritate a UE, care alături de Green Deal va transforma radical economia europeană. Digitalizarea economiei europene reprezintă o mare provocare, căreia vom putea să îi facem față doar printr-o reglementare atentă a tuturor domeniilor implicate.

Susțin inițiativa Parlamentului European prin care sunt identificate principalele aspecte care necesită o îmbunătățire a legiferării în vederea consolidării pieței unice și pe care Comisia Europeană trebuie să le aibă în vedere pentru viitoarea Strategie digitală europeană.

Elementele cheie atunci când avem în consolidarea pieței unice din perspectiva digitalizării sunt: aplicarea unui tratament egal activităților economice online și offline; măsuri care să sporească transparența publicității online; garantarea dreptului la informare al consumatorului; combaterea conținutului online ilegal prin introducerea unor mecanisme unitare de notificare și acțiune; reglementarea piețelor online prin stabilirea clară a țării de origine a produselor, retragerea rapidă a informațiilor incorecte, retragerea în maxim 2 zile a produselor notificate ca fiind nesigure sau contrafăcute; crearea unui sistem hibrid de supraveghere, coordonat de UE și în cooperare cu autoritățile naționale; acordarea autorităților de reglementare a prerogativelor de a impune penalizări și a lua noi măsuri.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here