Președintelui Klaus Iohannis și  premierul Ludovic Orban au lansat, joi seara, Planul național de Redresare și Reziliență, un proiect de peste 80 de miliarde de euro.

”Acest plan de recuperare și reziliență e doar un pilon de sprijin pentru dezvoltarea României. Planul trebuie văzut în complementaritate cu finanțările asigurate prin bugetul UE. Pe lângă resursele financiare de peste 30 de mld din acest plan vom avea la dispoziție peste 46 mld euro pentru coeziune, agricultură, vom beneficia și de alte finanțări, Comisia Europeană a alocat, în această săptămână o primă tranșă de 3 mld euro pentru susținerea companiilor și angajaților din domeniile afectate de pandemie.

De asemenea, Romania a mai Un alt pilon de finantare, mai putin cunoscut, este Fondul de Modernizare. In periada 2021-2030, Romania va beneficia de o finantare estimata la aproximativ 6 miliarde de euro, pentru finantarea unor proiecte in mai multe domenii.

Toate aceste resurse financiare de care beneficiaza Romania vor putea fi utilizate pentru dezvoltarea economica a Romaniei. Din pacate, o lunga perioada de timp, din Romania, singurele lucruri bune, informatii pozitive care veneu catre partenerii nostrii europeni, veneau din parte presedintelui Romaniei. Oficilaii europeni s-au obisnuit sa aiba numai surprize neplacute din partea fostelor guverne. De un an de zile, lucrurile s-au schimbat si Guvernul contribuie, alaturi de presedinte, la a face surprize frumoase partenerilor  nostri europeni”, a declarat prenmierul Ludovic Orban.

Urmăriți Cronica Olteniei și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.