Presedintele Klaus Iohannis si premierul Ludovic Orban au prezentat, joi seara, Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Presedintele Klaus Iohannisa subliniat importanta gestionarii acestor fonduri uriase, fonduri ce vor merge catre dezvoltarea Romaniei, catre investitii mari, care nu au mai avut loc in Romania ultimilor ani.

”Traversam o perioada extrem de dificila,  cu restrictii si constrangeri, ale caror efecte negative le-am simtit cu totii in plan sanitar, social si economic, insa in egala masura trebuie sa pregatim cele mai potrivite politici si masuri pentru redresarea economiei si dezvolatrea tarii noastre. Modelul guvernarilor PSD, bazat numai pe stimularea consumului si pe masuri de azi pe maine a neglijat tocmai investitiile care sunt baza dezvoltarii unei tari. Lipsa investitiilor in infrastructiura de sanatate, educatie sau in infrastructiura de transport, agricultura si energie, constituie rezultatul unor masuri si politici defectuase, care nu trebuie sa se mai repete.

In urmatorii ani, tara noastra va implementa un nou model de dezvoltare economica, bazat pe investitii, inovare si competitivitate. Depinde numai de noi, sa transformam provocarile actuale in oportunitati si sa identificam cele mai bune solutii la problemele cu care ne confruntam. Toate resursele financiare pe care Romania le are la dispozitie trebuie utilizate inteligent si in beneficiul romanilor.

In 2020 am pus, deja, bazele schimbarii si vom si vom continua aceasta abordare intr-un ritm sustinut, in anii urmatori. In urma unor negocieri intense si complicate, la Reuniune Consiliului Euroepean,  in luna iuluie, am reusit sa obtin pentru Romania un pachet bugetar de circa 80 de miliarde de euro, pentru urmatorii 9 ani.

Urmăriți Cronica Olteniei și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.