Premierul Ludovic Orban, a anuntat, in urma cu putin timp, ca Romania poate deconta cheltuieli pentru Covid in valoare de 350 de milioane de euro.

”Prin cresterea flexibilitatii fondurilor, ni s-a acordat posibilitatea de a deconta cheltuieli pentru Covid in valoare de 350 de milioane de euro. Sunt depuse peste 20 de cereri de finantare care au fost depuse fie de Ministerul Sanatatii, fie de autoritati locale, de spitale, ele sunt in curs de procesare si vor fi decontate cand se va stabili ca ele sunt legale.Vom procesa la Ministerul Fondurilor Europene cat mai repede cererile astfel incat sa putem sa decontam cheltuielile care au fost efectuate.

Cele mai mari decontari vor fi pe cererea de finantare depusa de Ministerul Sanatatii pentru ca Ministerul Sanatatii a decontat foarte multe lucruri pentru autoritatile locale, cheltuielile de cazare pentru persoanele carantinate sau pentru cadrele medicale, cheltuielile facute de autoritatile locale pentru persoanele vulnerabile care au fost in izolare la domiliciu si o serie de alte cheltuieli care sunt deja decontate de directiile de sanatate publica si care fac obiectul solicitarilor”, a declarat  premierul Ludovic Orban.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here