Ludovic Orban: Dacă nu se lua măsura izolării şi carantinei, România era Italia la pătrat

0
orban

Premierul Ludovic Orban a declarat că, dacă nu se lua măsura izolării şi carantinei, România era Italia la pătrat. De asemenea, premierul spune ca, in legatura cu amenzile din perioada starii de urgenta, ca nu e corect ca 99 % dintre romani sa respecte legea, iar CCR sa fie de partea celor 200 de mii care au incalcat legea, in perioada starii de urgenta.

” Ultimul atac al CCR impotriva izolarii si carantinarii. Dacă nu luam măsura izolării şi carantinării, România era Italia la pătrat, pentru că noi am avut peste 1,7 milioane de români, între 26 februarie şi 1 iunie, care au venit din ţări în care epidemia era extrem de puternică şi pentru care, dacă nu aveam la dispoziţie posibilitatea de a lua măsura izolării sau carantinării, practic, oameni infectaţi ar fi circulat în societate şi ar fi răspândit virusul.

La fel cu amenzile. Este nedrept. Deci ai 200.000 de oameni care au încălcat legea, care au fost amendaţi şi tu te situezi de partea lor, nu te situezi de partea celor 19 milioane. Adică 99% din populaţia României, care a fost corectă şi care a respectat regulile, a fost într-un fel sancţionată de această decizie de anulare a amenzilor. Asta continuă linia situărilor oamenilor puşi de PSD în diferite instituţii publice de partea a celor care nu respectă legea, de partea celor care încalcă legea şi un dispreţ total faţă de majoritatea populaţiei care respectă legea”, a declarat Ludovic Orban, la Realitatea tv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here