Leul văzut liber în Târgovişte, de negăsit

O echipă de jandarmi şi un echipaj SMURD supraveghează, vineri, zona unde cu o zi în urmă a fost semnalată prezenţa unui leu la marginea municipiului Târgovişte, în cartierul Priseaca, informează Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Dâmboviţa, informeaza Agerpres.

„Jandarmii dâmboviţeni desfăşoară activităţi de monitorizare, supraveghere şi verificare a zonei, unde a fost semnalată prezenţa leului, pentru clarificarea situaţiei. Acolo se află o echipă de jandarmi şi un echipaj SMURD, fiind pregătiţi să intervină în situaţii deosebite. Totodată, recomandăm cetăţenilor să informeze în cel mai scurt timp autorităţile, prin intermediul SNUAU 112, în situaţia în care felina îşi mai face apariţia”, precizează IJJ Dâmboviţa.

În cursul zilei de joi au fost trei apeluri la 112 prin care a fost semnalată prezenţa unui leu în Priseaca, zona Romlux şi în apropierea şoselei de centură din municipiul Târgovişte. Au avut loc activităţi de căutare la care au participat jandarmi, poliţişti, pompieri, poliţişti locali, reprezentanţi ai Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS) şi ai Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Dâmboviţa.

Reprezentanţii DSVSA Dâmboviţa au anunţat, joi, că în judeţ sunt autorizate să deţină lei o grădină zoo şi o menajerie, însă animalele acestora sunt în cuşti.

Urmăriți Cronica Olteniei și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.