Legea vanatorii revine in actualitate! Ministerul Agriculturii evită să-și asume responsabilitatea pentru modificarea Legii

0

Federația AGROSTAR salută intenția ministerului de promovare a unei Ordonanțe de Urgență de modificare a Legii 407/2006, numai că Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) evită să-și asume responsabilitatea pentru modificarea Legii Vânătorii, deși în urma protestelor ciobanilor, din luna decembrie 2015, a fost semnat un protocol în acest sens. MADR se limitează doar la suspendarea articolelor de lege contestate vehement de crescătorii de oi, care le aduc grave prejudicii.

Dorim să reamintim ministrului agriculturii, domnul Achim Irimescu, faptul că în Parlamentul României, respectiv la Comisia pentru Agricultură, Silvicultură, Industrie Alimentară şi Servicii Specifice din Camera Deputaților, s-a semnat un protocol între Agrostar, președintele Comisiei de Agricultură și Ministerul Agriculturii, protocol nerespectat până în acest moment. Din consultarea proiectului de Ordonanță de Urgență publicat de MADR pe site-ul propriu am constatat faptul că nu se propune altceva decât ” …suspendarea aplicării prevederilor art. 23 alin.1 lit.c din Legea 407/2006 modificată și completată”. Agrostar consideră că aceasta este o lipsă de asumare din partea MADR, iar dacă s-a motivat caracterul urgent al actului normativ se putea da Ordonanța de Urgență care să modifice definitiv legea”, declară secretarul general al Agrostar, Horațiu Raicu.

Totodată, dorim să atragem atenția asupra faptului că nu numai perioada de pășunat creează probleme crescătorilor de animale. Sunt și alte încălcări ale dreptului de proprietate în cuprinsul legii și, de asemenea, nu se prevede exact modul de despăgubire a agricultorilor, etc .

Astfel, Domnule Ministru vă solicităm să vă asumați un act normativ ,respectiv Ordonanța de Urgență, cu modificările propuse și susținute de către Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale în cadrul Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice din Camera Deputaților din respect pentru crescătorii de animale și nu să promovați un act normativ care doar să ”suspende” nemulțumirile crescătorilor. În cazul în care considerați necesar, vă putem pune la dispoziție modificările propuse și susținute de către Ministerul Agriculturii și dezvoltării Rurale”, adaugă Horațiu Raicu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here