locuinta sociala, valcea, dosar, inscriere

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat marţi legea care interzice instituţiilor publice să ceară persoanelor fizice sau persoanelor juridice copii de pe avize sau alte documente care au fost emise de către entităţile statului.

Noua lege interzice instituţiilr publice şi organele de specialitate ale administraţiei publice centrale sau locale dreptul să solicite persoanelor fizice sau juridice, pentru soluţionarea unui serviciu public, copii după avize sau alte documente care au fost emise de instituţii publice sau organe de specialitate ale administraţiei publice centrale.

Instituţiile publice vor fi obligate să îşi dezvolte baze de date interconectate şi proceduri simplificate de interogare a acestora.

”Se interzice instituţiilor publice şi organelor de specialitate ale administraţiei publice centrale să solicite persoanelor fizice sau persoanelor juridice, în vederea soluţionării cererilor pentru furnizarea unui serviciu public, copii de pe avize sau alte documente care au fost emise de către instituţii publice sau organe de specialitate ale administraţiei publice centrale.
Instituţiile publice şi organele de specialitate ale administraţiei publice centrale solicită entităţilor care au emis documentele prevăzute la alin.(1), în format electronic, copii sau extrase de pe acestea în baza consimţământului expres al beneficiarului serviciului public”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here