Dupa alegerile parlamentare, cand se va contura o noua majoritate parlamentara, ”impreuna cu Guvernul sunt decis sa reconstruim tot sistemul sanitar din temelii, a declarat presedintele Klaus Iohannis. 

In primul rand, este necesara  modernizarea sistemelor de gaze medicinale, in special oxigen si a retelelor electrice. Aici am gasit impreuna solutia pregatirii unui program de finantare bine pus la punct, folosindu-ne de fondurile europene. In al doilea rand se impune regandire instrumentelor legislative si financiare care sa permita o sustinere a serviciilor de mentenanta a tehnicii spitalicesti.

”Traversam o perioada foarte dificila pentru sistemul nostru sanitar, care  a scos in evidenta toate deficientele structurale neglijate ani si ani de zile. Tocmai, pentru ca ne-am lovit de atatea probleme, se lucreaza de cateva saptamani bune la o viziune coerenta in acest domeniu care sa fie traspusa in legi clare. Impreuna cu Guvernul sunt decis sa facem ceea ce nu s-a realizat in Romania dupa 1989, adica sa reconstruim tot sistemul sanitar din temelii. Va fi un efort de lunga durata care nu mai poate fi amanat, care trebuie sa demareze imediat ce in Parlament vom avea o majoritate  noua si responsabila  si angajata in binele romanilor”, a declarat presedintele Iohannis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here