Atragerea de fonduri europene este deja la un nivel mult mai bun decât în guvernările anterioare, anul acesta au fost încheiate contractele de finanţare pentru spitalele regionale din Craiova, Iaşi şi Cluj-Napoca. De asemenea, tot anul acesta au fost deblocate proiecte majore de transport precum Autostrada Sibiu – Piteşti, Autostrada Transilvania, drumul expres Craiova – Piteşti, ori Centura Bucureştiului, a declarat presedintele 

”Atragerea de fonduri europene este deja la un nivel mult mai bun decât în guvernările anterioare. Cifrele vorbesc de la sine. Sumele atrase de România din fonduri europene în ultimele 12 luni însumează 4,1 miliarde de euro, la care se adaugă şi plăţile directe în agricultură. Asta înseamnă că, într-un singur an, rata absorbţiei a crescut de la 32% la 46%.

Vă dau ca exemple de proiecte realizate linia de metrou “Drumul Taberei – Eroilor” şi conexiunea feroviară Gara de Nord – Aeroportul Otopeni.

Tot în acest an, cu eforturi semnificative, au fost deblocate proiecte majore de transport precum Autostrada Sibiu – Piteşti, Autostrada Transilvania, drumul expres Craiova – Piteşti, ori Centura Bucureştiului. Şi acestea sunt doar o parte dintre obiectivele majore de infrastructură a căror finanţare a fost deblocată.

O altă zonă extrem de importantă, în care fondurile europene sunt vitale, este sănătatea.

În acest an, au fost încheiate contractele de finanţare pentru spitalele regionale din Craiova, Iaşi şi Cluj-Napoca şi au fost iniţiate procedurile legale pentru contractele de achiziţie publică necesare realizării proiectului tehnic de execuţie. Valoarea totală a acestor proiecte este de 1,6 miliarde de euro, iar capacitatea de spitalizare totală care se realizează este de peste 2.500 paturi.”, a declarat Iohannis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here