Noul ministru al Justitiei Florin Iordache a prezentat toate condiţiile ca Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) să fie încheiat.

Potrivit lui Iordache, institutiile importante din Romania au fost consolidate prin intermediul acestui mecanism, motiv pentru care, odata cu indeplinirea acestui scop important, tara noastra prezinta toate condiţiile pentru ca acest mecanism să poată fi încheiat.

”România, în parteneriat cu Comisia, a consolidat instituţii importante şi din punctul nostru de vedere, atâta timp cât toate aceste condiţionalităţi au fost îndeplinite, argumentele pe care noi le-am arătat sunt acelea că în perioada imediat următoare, acest mecanism care la început a fost folositor României şi ne-a ajutat pentru întărirea instituţiilor şi pentru o legislaţie coerentă au fost îndeplinite. În condiţiile în care toate aceste obiective au fost îndeplinite, pe care România le-a avut în faţă în 10 ani de activitate, le-am îndeplinit, în acest moment România prezintă toate condiţiile pentru ca acest mecanism în acest an să poată fi încheiat”, a declarat ministrul Justiţiei, Florin Iordache

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here