pnl dolj, conferinta, ionut stroe, craiova
edf

Astazi, la sediul PNL Dolj a avut loc o conferinta de presa sustinuta de deputatul Ionut Stroe si vicepresedintele Teodor Sas.

Deputatul Ionut Stroe a vorbit despre demersurile legate de formarea noului guvern in jurul PNL.

De asemenea, politicianul spune ca e nevoie de un acord politic, care sa includa toate formatiunile politice care au pus umarul la debarcarea guvernului PSD.

”Saptamana ce abia s-a inchiat a aratat clar ca Partidul National Liberal asuma ferm formarea unui nou guvern. Deoarece am fost singurul partid care a asumat clar formare unui nou cabinet. Succesul motiunii ne-a adus, practic, la jumatatea drumului. In momentul de fata PSD detine 45 la suta pondere paralamentara, in momentul de fata PSD guverneaza nestingherit aceasta tara, chiar si sub mandat interimar. In momentul de fata PSD arata ca este un partid puternic care poate bloca foarte multe proiecte.

Ce s-a intamplat in ultima saptamana la Guvern arata, odata in plus, ca e nevoie urgenta de un nou cabinet. Scandalul de la Tarom, alocarile de bani pentru primariile PSD, angajarile de ultim moment din angentii si ministere”, a declarat deputatul Ionut Stroe.

La randul sau, vicepresedintele PNL Dolj, Teodor Sas, trage un semnal de alarma si spune ca, in acest moment, desi au fost investite 7 milioane de euro in Clinica de Cardiologie, in Craiova nu se poate trata infarctul miocardic acut si accidentul vascular ischemic.

”Trebuie sa discutam ce se intampla in acest moment in Spitalul Judetean din Craiova, in principla institutie sanitara din judetul Dolj si din regiune. In urma cu cativa ani s-a construit acea Clinica de Cardiologie, in care s-au investit mai bine de sapte milioane de euro, si care,la trei ani de la finalizarea constructiei, aceasta este nefunctionala.

Este un lucru extrem de grav, pentru ca, in aceasta clinica ar trebui tratati pacienti cu infarct miocardic, accident vascular cerebral, adica aceste doua boli reprezinta mai mult de 50 la suta din cauzele de mortalitate din judetul Dollj. Cu alte cuvinte, in acest moment, in Craiova, nu se poate trata infarctul miocardic acut, accidentul vascular ischemic.

Zilele trecute, pe sistemul electronic de achizitii publice, la doua zile dupa caderea Guvernului PSD, apare o achizitie publica in vederea achizitia de consumabile medicale nechimice, in valoare de 360 de milioane de lei – intrebarea este: exista acesti bani in bugetul spitalului, sau ne vom trezi peste 3 ani, 5 ani ca acest acord cadru va bloca activitatea spitatlului”, a declarat Teodor Sas.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here