citu

Ministrul Educatiei, Sorin Cîmpeanu,  a anunţat că vineri va avea loc o şedinţă de guvern care va fi dedicată Educaţiei, chiar înainte de începerea noului an şcolar, ocazie cu care vor fi adoptate cinci acte normative din programul ”România Educată”,  transmite Agerpres.

Şedinţa a fost anunţată joi atât de premierul Florin Cîţu, cât şi de ministrul Sorin Cîmpeanu. Luni începe noul an şcolar 2021 – 2022.

“Mâine va fi o şedinţă de Guvern dedicată Educaţiei. E un moment potrivit – vineri înainte de luni când se deschid şcolile. În această şedinţă vom aproba o hotărâre de Guvern cu programul de implementare “România Educată”, o ordonanţă de urgenţă prin care vom modifica Legea 55 făcând posibil concursul de directori, făcând posibilă de asemenea angajarea personalului didactic auxiliar şi nedidactic. Va fi adoptată o ordonanţă de urgenţă prin care vor fi preluate creşele în sistemul de învăţământ. Vor fi prezentate în primă lectură o ordonanţă de urgenţă “Grija pentru copii” şi o hotărâre de Guvern pentru creşterea cuantumului minim al burselor elevilor. Cinci acte normative”, a declarat ministrul Educatiei,  Sorin Cîmpeanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here