FOND MONETAR, VIZITA, ROMANIA,

In perioada 6-12 noiembrie, o misiune a Fondului Monetar Internaţional  FMI se va afla la Bucureşti. Delegatia este condusă de şeful misiunii FMI pentru România, Jaewoo Lee.

“Echipa FMI va evalua recentele evoluţii economice şi financiare din România, va actualiza perspectivele macroeconomice şi va discuta bugetul pe 2019. Vizita va folosi, de asemenea, ca pregătire pentru misiunea de consultare pe Articolul IV, care va avea loc la începutul anului viitor”, a afirmat Hajdenberg.

Potrivit agerpres, FMI evalueaza anual evolutia economiei romanesti, in baza consultarilor pe Articolul IV, desi tara noastra nu are un acord cu FMI. Consultarile constituie un exercitiu de supraveghere care este obligatoriu pentru toate statele membre. Scopul consultarilor in baza Articolului IV este examinarea situatiei financiare si economice la nivel national si formularea unor recomandari generale referitoare la politicile monetare, politicile financiare si economice de urmat pentru asigurarea stabilitatii si a unei evolutii pozitive la nivelul economiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here