Premierul Florin Citu a declarat marti, la Radio Guerrilla, ca economia va creste peste asteptari, intre 6 si 9%.

”Parte importanta este ca am reusit, intr-un an de zile, sa recuperam tot ce s-a pierdut din cauza pandemiei, acesta este cel mai important, si suntem singura tara din Uniunea Europeana, in UE avem o scadere in primul trimestru, Romania nu numai ca a avut cea mai amre crestere, dar celelalte tari au intrat, din nou, nu au intrat in recesiune, dar au avut un trimestru negativ.

Asta inseamna ca am recuperat terenul si ne pregatim, construim, perioada post pandemie. Ce a fost mai complicat a trecut. Toate institutiile internationale, agentiile de rating, si- au revizuit estimarile pentru Romania, toate in crestere. Economia Romaniei va creste anul acesta peste asteptari, intre 6 si 9% sunt estimarile. Romania are un grad de imprumut mic, care nu ne afecteaza. PNRR are doua componente: reforme si investitii. Parte ade reforma – toate tarile au acest lucru, pentru ca este un plan de rezilienta, de reforma, de redresare, atunci trebuie sa spui ca am nevoie de acesti bani care vin .

Romania si asa este in urma cu reformele, nu e o problema. Avem PNRR 19, 2 miliarde si avem fonduri europene de 46 de mi;liarde, eu nu le deconectez. Proiectele pe care le vom face in perioada urmatoare vor avea 3 susrse de finantare: bugetul Ronmaniei, fonduri europene, PNRR. IN ULTIMII 30 DE ANI DE ZILE NU A FOST CONSTRUIT NICI UN SPITAL DE STAT. Primul spital finantat prin PNRR va fi gata in 2023.2024”, a declarat premierul Florin Citu, la Radio Guerrilla.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here