legea salarizarii

Premierul Florin Citu a declarat, dupa aprobarea proiectul bugetului de stat pe anul 2021,

Vom face restructurarea companiilor de stat, anul acesta. Bugetul forteaza restructurarea acestor companii. Eu v-am spus de la inceput, daca nu vin cu planul de restructurare, prin buget vom face aceasta restructurare. In buget exita un articol care spune foarte clar, ca la jumatatea anului vom face o evaluare a executiei bugetare, iar acolo unde executia bugetara nu este asa cum am planificat-o, acele sume pot fi reduse pentru ministerele respective. La ministerul Snatatii bugetul a fost mai mare de la inceput, dar au mai fost realocate niste sume pentru anumite obiective. Si la ministerul Transporturilor au mai fost alocate niste sume. ”,  a declarat Florin Citu.

Despre eliminarea sporurilor, premierul spune ca trebuie sa avem rabdare, sa vedem legea si apoi sa discutam de spre sporurile angajatilor din sistemul public.

Sa vedem cum arata legea salarizarii!Obiectivul meu nu este acela de a elimina ceva, este acela de a reaseza modul de calcul in care veniturile sunt alocate in sectorul  public- dorim sa facem aceasta legatura directa intre performanta si venituri. Despre asta este verba!

Bugetul ajunge in Parlament in acest weekend si apoi depinde de Biroul Permanent Reunit care va fi calendarul. Sper cat mai repede”, a mai adaugat Florin Citu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here