citu

Florin Citu, ministrul Finanțelor, a anunțat joi, că Guvenul a alocat suma de 20.729.000 lei pentru susținerea activității aeroporturilor regionale din Cluj, Iași, Sibiu, Craiova și Bacău.

„În ședința de Guvern de astăzi au fost aprobate mai multe Hotărâri de Guvern care realocă resurse din Fondul de Rezervă al Guvernului către sectoare importante din economie. În primul rând, către Ministerul Sănătății, pentru achiziționarea medicamentelor necesare pentru tratamentul bolnavilor cu infecție COVID, precum și pentru acordarea de către România unui ajutor umanitar extern cu titlu gratuit pentru Republica Moldova,suma 45.450.000 lei. Hotărârea de guvern din Fondul de Rezervă pentru finanțarea cheltuielilor necesare asigurării activităților de asistență socială și de protecție a copilului.

De asemenea, o Hotărâre de Guvern pentru susținerea activității aeroporturilor regionale cu un trafic situat între 200.000 – 3.000.000 pasageri pe an, aflate în subordinea unor județe pentru compensarea pierderilor înregistrate în perioada martie-iunie 2020 ca urmare a pandemiei COVID și cauzate direct de această pandemie, Cluj, Iași, Sibiu, Craiova și Bacău, 20.729.000 lei ”, a declarat Florin Cîțu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here