Senaturul PNL Florin Catu spune, intr-o postare postare pe o retea de socializae, cum Guvernul Dancila intentioneaza sa dea o un tun de un miliard de lei. Potrivit politicianului liberal, miliardul de lei despre care se face referire, este o subventie ce urmeaza a fi acordata CEC Bank.

”Guvernul mai vrea sa dea un tun de un miliard de lei, pe ultima suta de metri.

Viorica si bichonul continua sa-si bata joc de romani. Sa-i sfideze. Sa-i umileasca. Totul pentru a-si pastra finantarile la partid. O mare parte din aceste finantari vin si din sinecuri.

Dintr-o data aflam ca s-ar putea ca cei de la CE sa fie de acord cu SUBVENTIA de aproape 1 miliard de lei pentru CEC Bank.

Nu stiu exact ce a spus guvernul socialist de la Bucuresti si daca cei de la CE au crezut.

Dar STIM ca Dancila si gasca ei de infractori NU AU ACESTI BANI.

Daca aveau banii nu ar fi taiat la rectificare 3 miliarde de lei de la Ministerul Transporturilor, 2 miliarde de lei de la si 400 de milioane de lei de la Ministerul Sanatatii. De exemplu.

Si pentru ca NU ARE banii, bichonul ii va imprumuta la CELE MAI MARI dobanzi din UE.

De ce face acest lucru Viorica? Secretarii de stat de la finante, sefa ANAF si altii, in special din Teleorman, sunt cablati prin intermediul CA-urilor si CS-urilor la sinecurile de la CEC. Vorbim de sute de mii de euro anual de persoana.

Viorica, sa nu spui ca doar CRITIC. Uite aici doua solutii care aduc bani la buget.

Atentie mare si daca vrei pot sa vin sa-ti explic personal.

Daca ce spui tu cand justifici SUBVENTIA este adevarat, CEC are nevoie de bani pentru a se dezvolta in conditiile suprareglementarilor care vin de la BNR, atunci am o solutie simpla ( pe langa dereglemenare 😉 ) :

– vanzarea unui pachet minoritar la CEC bank pe piata de capital. Tot se lauda bichonul cu noul statut piata emergenta. Sa vedem daca stie sa-l foloseasca.

Astfel, CEC face rost de bani pentru investitii si Romanii nu trebuie sa sustina aceasta afacere a PSD cu banii lor.

In plus daca CEC bank devina o banca moderna ELIMINA justificarea guvernului de a cumpara Banca Romaneasca prin EXIM Bank. Partea comerciala de la EXIM poate sa fie transferata la CEC Bank si EXIM Bank poate sa devina banca de dezvoltare- desi eu nu vad rostul unei astfel de banci.

Viorica, cu placere. Asa economisesti bani, SE VEDE si nu trebuie sa-i mai taxezi pe romani pentru a sustine tot felul de topaieli financiare ale bichonului”, scrie Catu pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here