Din secretele agricultorilor – sucul de mere produs in casa

Din secretele agricultorilor – sucul de mere produs in casa

Sucul de mere nu numai ca este o bautura sanatoasa pe care medicii o recomanda, dar in tara noastra a cunoscut o evolutie destul de accentuata pe piata de vanzari de produse BIO pentru gustul delicios si proprietatile benefice ale acestuia.

Esti un agricultor pasionat de pomicultura si iti doresti sa te extinzi si in acest domeniu? Motivatia financiara este un factor in plus pentru ca sucul de mere se comercializeaza cu un pret mai ridicat decat vinderea produselor brute?

Descopera care sunt secretele producerii unui suc de mere de casa cu o aroma exceptionala!

Pasul 1. Selectia fructelor

Primul pas pentru obtinerea unui suc de calitate este sortarea si selectionarea fructelor. Pentru a obtine un gust desavarsit, ar fi ideal sa combini diverse culturi de mere, ce au gusturi, arome si parfumuri diferite, de la cele mai dulci, pana la cele putin acrisoare sau care sunt mai zemoase. Dimensiunea fructului nu este relevant, insa ar trebui sa fie in conditie buna, sa nu prezinte zone deteriorate.

In ceea ce priveste timpul ideal de producere, poti obtine un suc cu un gust extraordinar, atat daca alegi sa il produci in timpul toamnei, imediat dupa recolta, dar chiar si in timpul primaverii, din merele pastrate peste iarna. Ideal ar fi insa, daca optezi pentru a doua varianta, sa eviti depozitarea acestora in containere de lemn, pentru a impiedica stricarea acestora sau preluarea unui gust ciudat, in schimb, le poti pastra intr-un container metalic demontabil, pentru ca este solutia ideala de conservare.

Pasul 2. Zdrobirea merelor si/sau a altor fructe

Atunci cand vrei sa incepi preparearea propriu-zisa, ar trebui sa incepi prin spalarea fructelor. Sunt unele sortimente ce au coaja subtire si nu necesita indepartarea acesteia, dar sunt si altele la care ar trebui indepartata membrana, in prealabil. Odata ce ai depasit aceast prag, pentru facilitatea procedurii de zdrobire, ar trebui sa beneficiezi de un utilaj specializat. Daca esti in cautarea unui astfel de instrument, vezi presa pentru fructe care iti va fi ideala in aceasta situatie.

Nu uita sa adaugi si o cantitatea suficienta de suc de lamaie, pentru a impiedica oxidarea si schimbarea culorii, dar pentru a nu altera gustul produsului deja obtinut. De asemenea, poti face mai multe sortimente de suc de mere, adaugand si alte fructe sau legume pentru a crea varietate de gusturi si de texturi. Poti folosi sfecla atat pentru coloristica interesanta, cat si pentru a evita adaugarea unei cantitati de zahar sau indulcitor pe care il vei adauga, daca vei considera ca este necesar pentru un gust mai bun, mai dulce.

Daca iti doresti comercializarea acestuia si vrei sa mentii producerea sucului in sfera produselor BIO, ar trebui sa faci o cantitate relativ mica, pentru ca, daca nu vei folosi un conservat, durabilitatea sucului nu va fi mai mare de cateva zile.

Pasul 3. Imbutelierea

In special pentru cei care doresc sa comercialize acest produs finit, imbutelierea si pastrarea este un pas extrem de important. Ar fi ideal sa folosesti recipiente de sticla pentru a pastra savoarea si gustul produsului si pentru o imagine comerciala mai buna, insa poti sa folosesti, in aceeasi masura si sticle din plastic. Nu uita sa depozitezi sucul intr-o zona ferita de razele soarelui si la o temperatura optima, care sa nu permita inghetarea acestuia sau favorizarea unei fermentatii extra.

Acestia sunt principalii pasi pentru realizarea unui suc de mere de casa ce va avea succes atat produs si consumat in familie, cat si in scopul vinderii acestuia.

Leave a Reply

Your email address will not be published.