DIICOT: Perchezitii in Dolj si Gorj la traficantii de persoane

DIICOT: Perchezitii in Dolj si Gorj la traficantii de persoane

In dimineata zilei de joi, 9 noiembrie, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Gorj împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Târgu Jiu efectuează un număr de 5 percheziții domiciliare pe raza județelor Gorj (în localitățile Târgu Jiu, Bumbești – Jiu și Runcu) și Dolj (în localitatea Răcari), în cadrul unei acțiuni vizând destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane, proxenetism și spălare a banilor.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că începând cu vara anului 2015, până în toamna anului 2016 (luna noiembrie), mai multe persoane au constituit un grup infracțional organizat bazat pe relații de rudenie și afinitate, în scopul săvârșirii de infracțiuni de trafic de persoane (minore și majore), proxenetism, spălare a banilor.

Din probatoriul administrat au rezultat indicii că în perioada menționată, membrii grupului au recrutat și transportat din România în Italia, în mod repetat, persoane de sex feminin în scopul exploatării sexuale a acestora, asigurând logistica și gestionarea activității infracționale, existând situații (în cazul persoanelor minore) în care aceștia le-au îndrumat, călăuzit și transportat, în scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat a României, cu acte false (act de identitate, procură notarială pentru însoțitor).

S-a reținut că autorii faptelor au înlesnit practicarea prostituției și au obținut foloase patrimoniale din această activitate, în cazul a șase persoane de sex feminin cu vârste cuprinse între 15 și 26 ani.

Totodată, urmare activității infracționale au fost obținute sume de bani și bunuri mobile, care au fost schimbate și transferate pentru a ascunde natura provenienței sau a proprietății acestora.

În cauză vor fi puse în aplicare un număr de 3 mandate de aducere, persoanele depistate urmând a fi audiate la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism — B.T. Gorj.

Acțiunea se desfășoară cu sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, de la Inspectoratele Județene de Poliție Gorj și Dolj și a jandarmilor.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Leave a Reply

Your email address will not be published.