DIICOT Craiova: Grupări specializate în trafic de minori și vânzare de droguri

0

traficanti craiovaIn cursul zilei de joi, 16 iunie, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Craiova  împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, au efectuat un număr de 20 de percheziţii domiciliare pe raza județului Dolj, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea a două grupări infracţionale organizate, specializate în săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc, vânzarea de produse  susceptibile de a avea efecte psihoactive și trafic de minori.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada noiembrie 2015 – iunie 2016, membrii grupărilor au comercializat, în municipiul Craiova, droguri de risc şi substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

De asemenea, suspecţii au racolat mai multe minore, pe care le-a obligat să vândă droguri şi să întrețină raporturi sexuale.

Cu ocazia percheziţiilor domiciliare, au fost identificate şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 300 de pliculețe conținând substanțe psihoactive, o pungă conținând circa 20 grame de substanță vegetală psihoactivă, 19 comprimate de Xanax, 14 comprimate de Cipralex, 2 țigarete confecționate artizanal conținând substanță vegetală psihoactivă, 10 telefoane mobile, 3 laptopuri şi suma de 2.976 de lei.

La sediul DIICOT-S.T.Craiova au fost aduse, în vederea audierii, un număr de 15 persoane.

Acţiunea a fost realizată cu sprijinul  ofiţerilor de poliţie judiciară  din cadrul Serviciilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Olt, Mehedinţi, Gorj şi jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here