ION CUPA, ALDE, PRO EUROPEAN

Deputat Ion Cupă, Vicepreședinte național ALDE: ”Suntem primul partid care a propus încă din toamna trecută un acord între partide  care să fie un suport real pentru Președinția României la Consilului Uniunii Europene”

Ideea unui consens între partidele politice românești a fost lansată anul trecut de ALDE prin vocea liderului său, Călin Popescu Tăriceanu.

Dacă PNL își dorea cu adevărat un consens ar fi dat atunci un răspuns pozitiv la inițiativa noastră și nu ar fi continuat cu dezinformarea opiniei publice în privința realității economice și financiare din tară”- apreciază liderul ALDE Dolj, deputatul Ion Cupă

         Din păcate constatăm că reprezentanții PNL continuă ofensiva politicianistă în locul asumării unui demers responsabil atât de necesar și în actualul context.

         Este absurd să discutăm, așa cum fac cei din PNL, în termeni de”consens antieuropean”. Ceea ce contează acum sunt faptele și atitudinile concrete de fiecare zi care pot arăta profilul proeuropean și pro interesul național al fiecăruia dintre noi.

         ALDE este și va rămâne un partid dedicat proiectului european și va face toate demersurile necesare pentru reușita mandatului României la șefia Consiliului Uniunii Europene. Avem nevoie de această reușită și de o mai bună poziționare în arhitectura de decizie europeană pentru a valorifica oportunități și decizii utile intereselor noastre legitime.

         Încă o dată apelul nostru către toți liderii partidelor este unul de așezare a interesului comun deasupra calculelor partizane și a proiectelor personale. Avem cu toții, în această perioada, deopotrivă responsabilitatea României dar și a Uniunii Europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here