De ce centrale Edilkamin pe peletii!

De ce centrale Edilkamin  pe peletii!

Alegerea sistemului de incalzire centrala este o problema in majoritatea gospodariilor, compararea solutiilor si eficienta produselor sunt extrem de importante pentru a lua decizia corecta. Totusi, alegerea finala este deloc dificila, pentru ca implica doar putina cunoastere, informatie si analiza.

Prin urmare, atunci cand se cauta solutii pentru incalzire ieftina si eficienta nu poate lipsi din calcul incalzirea cu peleti – incalzire preferata in ultimii ani din diverse motive – plus sistemul de ardere al biomasei.

Incalzirea cu peleti: convenabila, accesibila si durabila

Din cauza unor considerente de sanatate si de control al calitatii aerului, peletii din lemn sunt de preferat in locul carbunelui pentru producerea de energie termica. Produse fara aditivi, arderea peletilor din lemn este neutra, nu generezeaza cresterea emisiilor de gaze cu efect de sera.

Materialul provine din rumegus, deseuri de materie lemnoasa reciclate sau aschii ramase dupa prelucrarea lemnului, care sunt apoi deshidratate si comprimate in granule mici pana la dublul densitatii energetice a lemnului verde.

Compozitia este alcatuita din surse biologice 100% presate prin niste gauri mici intr-o masina sferica care leaga granulele impreuna. Au un randament de ardere mult mai mare, deoarece procesul de legare reduce umiditatea la mai putin de 10%. Sunt o alternativa stabila, regenerabila, de incalzire a locuintelor utilizata in prezent pe scara larga in intreaga lume.

Incalzirea pe peleti este o solutie de incalzire ecologica.Chiar de doua ori ecologica. Nu numai ca este vorba despre biomasa (lemn) deci o materie combustibila regenerabila, dar peleti si incalzirea pe peleti folosesc tocatura lemnoasa, deseuri vegetale, agricole, forestiere, silvice, rumegus, scoarta, resturi de copaci, plante prelucrate si cultivate special in acest scop. Ecologic curat! In plus, prin incalzirea pe peleti puterea calorica a materialelor combustibile este sporita, fiind mai mare decat a lemnului obisnuit. Si nu este tot: peleti ard cu foarte putine emisii de fum si noxe, costuri de transport sunt mici, exista o logistica imbunatatita de stocare si utilizare automatizata. Cenusa rezultata reprezinta sub 1,5% din masa care arde este un excelent ingrasamant natural.

Incalzirea pe peleti este o solutie foarte buna pentru zonele fara gaze, pot sa inlocuiasca perfect lemnele, sunt ideali in centralele de bloc, de cartier sau pentru instalatii industriale.

Una peste alta, incalzirea pe peleti este o afacere. Oricum daca ai planuri in acest sens tine cont ca ai nevoie de o centrala care trebuie cumparata si instalata si de un abonament la firma care te aprovizioneaza cu peleti, ceea ce poate inseamna o serie de costuri in plus. In plus daca vrei o centrala pe peletii de inalta calitate si la un pret cat mai bun poti opta pentru centralele Edilkamin de pe https://www.qmag.ro/centrale-termice-cu-peleti/ . Se ofera garantie si pret foarte bun , centralele fiind produse in Italia si au o calitate superioara !”

Leave a Reply

Your email address will not be published.