daniel buda

In contextul actual, Grupul PPE propune utilizarea tuturor mijloacelor disponibile și banii neutilizați din bugetul UE, inclusiv excedentul și marjele necheltuite și Fondul de ajustare la globalizare pentru a implementa rapid asistența financiară în regiunile și întreprinderile cele mai afectate de pandemia de COVID-19, anunta europarlamentarul Daniel Buda, membru PPE.

”Grupul PPE ajută persoanele, regiunile și întreprinderile cele mai afectate ACUM!

Caracterul fără precedent al pandemiei COVID-19 necesită măsuri imediate, precum și un plan ambițios de recuperare, care împinge răspunsul total al UE și al BCE la peste 1 trilion de euro și efortul combinat al comunității europene și al statelor membre către 3 trilioane de euro. Astfel, se activează toate instrumentele existente pentru a se asigura solidaritatea financiară și se impune dezvoltarea de noi instrumente financiare. În interesul nostru comun este să arătăm cea mai mare solidaritate și responsabilitate. Toate cele 27 de state membre și UE ar trebui să fie alături de regiunile cele mai nevoiașe.

Pentru a asigura o operaționalizare rapidă a planului de recuperare, Grupul PPE propune:

Utilizarea tuturor mijloacelor disponibile și banii neutilizați din bugetul actual al UE, inclusiv excedentul și marjele necheltuite și Fondul de ajustare la globalizare pentru a implementa rapid asistența financiară în regiunile și întreprinderile cele mai afectate și pentru a permite cea mai mare flexibilitate posibilă în utilizarea fondurilor, respectând în același timp principiul bunei gestiuni financiare și asigurând că fondurile ajung la cei mai nevoiași.

Sprijinirea dezvoltării unui nou instrument sau noua utilizare a instrumentelor existente în statele membre cele mai afectate din punct de vedere economic, inclusiv prin utilizarea adecvată și eficientă a Mecanismului European de Stabilitate;

Sprijin pentru BCE și Comisia Europeană în hotărârea lor de a face „orice este nevoie” pentru a ajuta economia europeană să iasă din această criză fără precedent mai puternică ca niciodată, în recunoașterea faptului că această criză nu a fost vina niciunui stat membru. Sprijină utilizarea articolului 122 din Tratat privind asistența financiară acordată statelor membre în dificultăți severe din cauza aparițiilor excepționale care nu se află sub controlul său, precum și utilizarea crizei de flexibilitate maximă în SGP, menținută în timp ce este strict necesară pentru a răspunde crizei și după care este dispus să revină la conturi publice echilibrate și durabile;

Adoptarea unui CFM care să reflecte prioritățile corecte și să includă marje suficiente pentru evenimentele neprevăzute, inclusiv viitoarele pandemii, precum și o creștere semnificativă a articolelor și a măsurilor legate de investiții și de cercetare pentru a stimula relansarea după criză, inclusiv o „strategie de demarare a IMM-urilor”, o „nouă strategie europeană pentru turism” și sprijin pentru sectoarele culturii și educației.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.