Dăncilă anunţă Ordonanţa de modificare a legilor justiţiei

Dăncilă anunţă Ordonanţa de modificare a legilor justiţiei

 Guvernul va aproba o ordonanţă de urgenţă care va pune în acord Legile Justiţiei cu recomandările Comisiei de la Veneţia, anunţa premierul Viorica Dăncilă.

“Discutăm în şedinţa de Guvern de astăzi un proiect de ordonanţă de urgenţă prin care punem în acord cele trei Legi ale Justiţiei cu recomandările Comisiei de la Veneţia. Această soluţie a fost discutată în cadrul întâlnirii ministrului Justiţiei, domnul Tudorel Toader, cu reprezentanţii Comisiei de la Veneţia, cât şi în întrevederea avută cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Franz Timmermans.

După cum ştiţi, cele trei Legi ale Justiţiei au fost modificate de Parlament, iar aceste modificări au fost validate de Curtea Constituţională a României şi asigură o mai bună funcţionare a sistemului de Justiţie în interesul cetăţenilor”, a declarat Dăncilă, la începutul reuniunii Executivului.

Potrivit premierului Viorica Dancila, Ordonanta Guvernului reprezintă “o armonizare” a prevederilor legilor, astfel încât “să răspundă cât mai bine situaţiilor întâlnite în practică pentru buna desfăşurare a actului de justiţie”.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.