Propusa de PSD pentru functia de minustru al Justitiei, judecatoare Dana Garbovan si-a inaintat demisia din magistratura, scrie craioveanul.ro.

Azi, 26 august 2019, la ora 9.00, am inregistrat la Sectia pentru judecatori a CSM solicitarea de a se lua act de demisia mea din magistratura.

In toata activitatea de judecator am spus ceea ce am crezut si am crezut in ceea ce spun, chiar daca nu era pe placul unei majoritati de moment. Odata ce am acceptat de principiu propunerea de a conduce Ministerul Justitiei, mi se pare firesc sa imi dau demisia din magistratura, pentru ca procedura efectiva de numire sa poata fi initiata”, a scris  Gîrbovan pe Facebook.

Contestata de  presa dar si de fosti colegi din magistratura, Garbovan a declarat ca ”Asocierea numelui meu de sustinerea OUG13 e un fake news. Ce am sustinut, in fapt, dupa adoptarea OUG 13, a fost necesitatea punerii in acord a definitiei abuzului in serviciu cu decizia CCR care prevedea prag valoric. In ciuda deciziilor repetate ale Curtii constitutionale, abuzul in serviciu in continuarea nu are o reglementare in acord cu Constitutia in Romania, fapt ce naste probleme foarte serioase in practica”, a declarat Dana Garbovan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here