vremea, meteo, romania

Vremea va continua sa fie, pentru urmatoarele zile, una de vara, cu temperaturi ce vor ajunge la 30 de grade. De sambata dupa-amiaza insa, se va instala o masa de aer rece, de origine polara, in aproape toate regiunile tarii.

“Cel putin pana in prima zi de weekend, pana sambata, vremea va fi in general frumoasa si calda, chiar deosebit de calda in partea de vest, de nord-vest, de nord, si in centrul tarii, acolo unde temperaturile maxime vor urca pana la valorile de 29 – 30 de grade Celsius. Vorbim de o vreme calduroasa, de vara. O vreme normala pentru aceasta perioada va fi doar in zona Litoralului, unde maximele vor urca la cel mult 23 – 24 de grade”, a precizat, pentru MEDIAFAX, Alina Serban, meteorolog in cadrul Admnistratiei Nationale de Meteorologie (ANM).

De sambata dupa-amiaza, spune meteorologul ANM, o masa de aer rece va traversa Romania, mai intai in partea de nord-vest, apoi va traversa nordul si va ajunge in centru, adica in Crisana, Maramures, Transilvania, si Nordul Moldovei.

“In aceste zone, temperaturile vor marca o scadere de la 29 la 22 de grade. Acest front va fi insotit si de ploi, sub forma de averse. In schimb, in partea de sud, sud-est, vremea se va mentine sambata deosebit de calda, adica maximele vor urca pana la 30 de grade, iar pe litoral vor fi 24-25 de grade. Semnalele ar fi ca de duminica, masa de aer rece, de origine polara, va determina o scadere in majoritatea regiunilor, iar maximele vor ajunge la 18 – 20 de grade. Este foarte probabil ca masa de aer rece sa nu patrunda foarte mult si in sudul tarii”, mai explica Alina Serban.

Potrivit meteorologului, masa de aer rece va persista pana la jumatatea saptamanii viitoare, iar de miercurea viitoare “sunt mai multe scenarii si e posibil sa mai apara o masa e aer cald, o masa tropicala”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here