cristian-burci-1024x683
Foto: www.libertatea.ro

La sediul DIICOT – Biroul Teritorial Olt au început să fie aduse, miercuri la prânz, persoanele care sunt audiate în dosarul de constituire a unui grup infracțional organizat, dosar care îl vizează și pe omul de afaceri Cristian Burci.

Omul de afaceri Cristian Burci a fost scos, miercuri dupa-amiaza, cu mascatii din sediul ziarului “Adevarul” si dus la DIICOT, biroul teritorial Olt, pentru a da explicatii in acest dosar. La “adevarul” au avut loc perchezitii miercuri dimineata, iar anchetatorii au iesit de mai multe ori cu cutii pline cu documente.

Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Olt efectuează cercetări faţă de un număr de 10 suspecţi pentru săvîrşirea infracţiunilor de  constituire a unui  grup infracţional organizat, spălare de bani, instigare la spălare de bani,  instigare la evaziune fiscală, abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, instigare la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, complicitate la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, delapidare cu consecinţe deosebit de grave, instigare la delapidare cu consecinţe deosebit de grave, complicitate la delapidare cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

În  cauză există suspiciunea rezonabilă că începând cu anul 2006 şi până în prezent membrii grupului infracţional au creat un prejudiciu SC R. S.A, prin săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi delapidare, în valoare de 7.099.000 euro şi 3.811.756 lei, constând în  introducerea în circuitele comerciale a unor persoane fizice şi societăţi comerciale la care suspecţii deţineau acţiuni sau erau controlate în totalitate de către persoane apropiate ale acestora.

Suspecţii au reciclat diferite sume de bani care proveneau din infracţiuni, în cuantum de 18.099.000 euro şi 3.811.756 lei, iar prin ascunderea sursei impozabile sau taxabile şi evidenţierea în actele contabile sau în alte documente contabile a cheltuielilor care nu au avut la bază operaţiuni reale ori evidenţierea altor operaţiuni fictive au creat un prejudiciu statului român în sumă de  25.646.825 lei.

La data de 27 aprilie 2016 procurorii D.I.I.C.O.T – B.T. Olt împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul au efectuat un număr de 4 percheziţii pe raza municipiului București şi a localităţilor Chiajna și Corbeanca.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt – Serviciul de Investigaţii Financiare.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul B.C.C.O. București,  luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale – Inspectoratul de Poliţie Judeţean Olt și S.I.A.S. – I.G.P.R.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here