În perioada 15-19 mai 2024, la Craiova se va desfășura etapa națională a Olimpiadei Interdisciplinare ”Cultură și Spiritualitate Românească” (Limba și literatura română și Religie – Gimnaziu), cu participarea a 388 de elevi și cadre didactice (303 elevi din toată țara, 45 profesori însoțitori, 40 de membri ai comisiei centrale).

Deschiderea oficială a olimpiadei va avea loc în data de 15 mai 2024, ora 17:00, la Catedrala Metropolitană ”Sf. Dumitru” Craiova.

La acest eveniment vor participa reprezentanți ai Ministerului Educației, ai Inspectoratului Școlar Județean Dolj, ai autorităților locale și județene și parteneri educaționali.
Olimpiada constă în două probe: proba scrisă și proba orală.
Proba scrisă va avea loc în data de 16.05.2024, la Colegiul Național ”Frații Buzești” din Craiova, începând cu ora 9:00. Durata probei este de 3 (trei) ore. Proba orală se va desfășura la Colegiul Național ”Frații Buzești”, în data de 17.05.2024, începând cu ora 9:00. Durata probei orale este de 20 minute.
Festivitatea de premiere va avea loc în data de 18 mai 2024, ora 16:00, la Filarmonica Oltenia.
Olimpiada interdisciplinară „Cultură şi spiritualitate românească” (Limba şi Literatura Română şi Religie – Gimnaziu) reprezintă un concurs de excelenţă care se adresează elevilor cu aptitudini, înclinaţii şi interese deosebite pentru disciplinele limba și literatura română și religie (toate cultele).

Obiectivul fundamental al acestei competiții este centrat pe promovarea interdisciplinarităţii, prin identificarea arhetipului literaturii de inspiraţie sacră. Concurenţii trebuie să probeze abilităţi de susţinere a unei argumentări personale, bazate pe studiu comparativ şi pe exprimare culturală.

Olimpiada valorifică personalitatea culturală deschisă, flexibilă, a elevului capabil de performanţă din învăţământul preuniversitar și se adresează elevilor creativi, cu un orizont cultural adecvat vârstei, care pot valorifica elemente de antropologie culturală din programele disciplinelor limba şi literatură română şi religie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.