craiova

Cosmin Teodorescu, consilier local USR, sustine intr-o postare pe pagina de Facebook, ca Primaria Craiova taie bani de la investitii pentru a acoperi gaurile create de regiile din subordine. Ca sa fie toata lumea multumita si sa nu existe suspiciuni privind sumele rectificate,  Teodorescu publica toate sumele, inclusiv de unde pleaca si unde ajung acesti bani, asa aflam ca de la investitii pleaca catre RADPFL aproape un milioan de euro, o suma uriasa daca ne raportam la bugetul Craiovei.

”Astăzi am participat la o nouă ședință a Consiliului Local Craiova, o ședință extraordinară cu 4 puncte pe ordinea de zi.

Primele două puncte au vizat o rectificare bugetară. Că și acum două săptămâni, Primăria Craiova taie banii de investiții pentru a acoperi cheltuielile de funcționare ale diverselor regii din subordine. De data acesta a fost luată suma de aproape un milion de euro de la investiții pentru a fi transferată către RAADPFL și alte regii care consumă banii craiovenilor fără a aduce plusvaloare acestui oraș.

Noi, consilierii USR PLUS am fost împotriva acestor redistribuiri, însă majoritatea PSD din Consiliul Local nu a ținut cont de opinia noastră și a mers mai departe cu aceste rectificări.
Am să vă prezint o parte din sumele care sunt luate de la investiții pentru a merge către regii:

400 mii de euro către spații verzi
71 mii de euro către stadion și către Centrul Multifuncțional
88 mii de euro pentru iluminatul public
61 mii de euro pentru iluminat public, semaforizare
22 mii de euro plată salarii Filarmonică

Punctul 3 de pe ordinea de zi s-a referit la aprobarea ajutoarelor pentru încălzirea locuințelor persoanelor vulnerabile. Consilierii USR PLUS am votat “pentru” la acest punct.
Ultimul punct a pus în discuție prelungirea mandatului directorului RAT Craiova până la data de 28.02.2021, mandat ce expiră pe data de 31.12.2020. Consilieri USR PLUS s-au opus acestei numiri, motivul fiind dat de faptul că nominalizarea nu este făcută transparent. De asemenea, am solicitat ca desemnarea administratorului RAT în următorul mandat sa se facă pe criterii de competență și profesionalism printr-un concurs deschis, în așa fel încât să putem selecta cea mai pregătită persoană pentru acest post”, scrie Teodorecu.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here