Controale in pietele din Romania. Se verifica provenienţa şi calitatea legumelor şi fructelor

Controale in pietele din Romania. Se verifica provenienţa şi calitatea legumelor şi fructelor

Incepând cu perioada următoare in toate pieţele agroalimentare şi en gross din Bucureşti şi din municipiile din toate judeţele,vor demara controale in sectorul legume fructe.

Potrivit MADR, inspectorii si specialistii vor  verifica  provenienţa şi calitatea legumelor şi fructelor din pietele din Romania.

Acţiunea are loc în vederea întăririi ordinii şi disciplinei în toate pieţele agroalimentare din România şi, în principal, pentru informarea corectă a populaţiei cu privire la provenienţa şi calitatea legumelor şi fructelor în special. Obiectivele vizează:
– indicarea corectă a provenienţei tuturor cantităţilor de legume şi fructe expuse la comercializare prin afişarea localităţii de producţie din România sau a ţării de provenienţă pentru produsele din import;
– identificarea şi sancţionarea tuturor substituirilor de origine a tomatelor, castraveţilor, ardeilor, vinetelor, fructelor etc.
– legalitatea deţinerii atestatelor de către comercianţi precum şi a modului de eliberare a acestora de către primării;
– existenţa unui spaţiu delimitat şi marcat distinct, de minim 40% pentru producătorii agricoli autohtoni, persoane fizice în toate pieţele agroalimentare din România;
– informarea corectă a tuturor consumatorilor privind originea şi caracteristicile produselor pe care le achiziţionează.
Astfel de verificări se desfăşoară permanent în baza unei tematici de control aprobată de Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Leave a Reply

Your email address will not be published.