Primul contract de finanţare nerambrursabilă pentru creșterea eficienței energetice a clădirilor publice a fost semnat ieri, 10 aprilie 2018, de către Consiliul Judeţean Olt. Acesta vizează o serie de lucrări la fosta Vilă de Protocol, printre care:

Reabilitarea termică a clădirii prin lucrări de reparare sau înlocuire a
tâmplariei existente și izolarea termică a pereților exteriori;
Reabilitarea termică a clădirii prin lucrări de intervenție la instalațiile de
distribuire a agentului termic, la instalațiile electrice, precum și lucrări de introducere a utilizării energiei regenerabile;
Înlocuirea conductelor aflate în stare de degradare destinate transportului și
distribuției agentului termic pentru încălzire;
Redimensionarea circuitelor electrice în funcție de puterea instalată pe
fiecare circuit și înlocuirea corpurilor de iluminat cu corpuri tip LED.

Proiectul Creșterea eficienței energetice a clădirii Apartamente – Fosta Vila de Protocol are o valoare de 721.287,22 lei şi o durată de implementare de 41 de luni.
Obiectivul general al proiectului îl reprezintă creșterea eficienței energetice în clădirile publice din județul Olt care înregistrează consumuri energetice mari.
De asemenea, Consiliul Judeţean Olt va semna, în cursul acestui an, contractele de finanţare, pentru rebilitarea altor şase clădiri: Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, Consiliul Judeţean Olt, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Olt Matei Basarab, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Olt, Biblioteca Judeţeană Ion Minulescu Slatina şi Centrul Militar Judeţean Olt.

Sursa foto: Olt Alert

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here